Du er her: Forside / Røde Kors

Smid Tøjet hos Orloff

Smid Tøjet for en god sag

2018 - For fjerde år i træk laver Røde Kors Danmarks største tøjindsamling, Smid Tøjet, og du kan være med. Giv dit brugte tøj til Røde Kors, og hjælp mennesker, hvor der er allermest brug for det.

Så ryd ud i klædeskabene og donere det tøj, som du ikke længere selv har brug for. Du kan aflevere dit bruge tøj i alle Orloffs afdelinger, så får vi det afsted til Røde Kors for dig.

Du kan også følge Smid Tøjet på TV fra tirsdag 17. april til 20. april, når GO’ Morgen Danmark og Go’ Aften Danmark følger indsamlingen rundt om i landet.

Læs mere om Røde Kors og kampagnen her!

 

1 ton tøj og sko til Røde Kors

Igen i år donere Orloff over 2000 stykker tøj - mere end 1 ton, som sælges ved Røde Kors´ store Pop-up Marked i Odense i weekenden den 21.-22. april. Læs mere her

Her er John og Aksel fra Røde Kors igang med at læsse tøjet.

 

 

 

 

 

Hvordan kan mit gamle tøj hjælpe?

For værdien af en sæk blandet genbrugstøj på ca. 10 kg kan Røde Kors fx købe mad til to børn i en måned eller købe en hygiejnepakke til en hel familie

For 8 stykker genbrugstøj, som sælges i Røde Kors butikkerne, kan Røde Kors give midlertidigt husly til en familie på flugt

For værdien af 2 sække brugt tøj kan Røde Kors sikre besøg og kontakt i 2 måneder til en, der er ensom og isoleret i Danmark

 

Fakta

Hver dansker køber i gennemsnit mindst 16 kg tøj om året. Men vi genbruger kun omkring 3 procent af det. Dit tøj er derfor mere værd, end du tror!

I Danmark arbejder 8.000 frivillige med at sortere og sælge tøjet i Røde Kors' mere end 235 genbrugsbutikker. Tøj, som ikke sælges i butikkerne, bliver solgt til udlandet enten som beklædning eller som råmateriale til tekstilfibre.

Læs mere om Røde Kors og kampagnen her!

 

 

Orloff er blandt de mange private og firmaer, der har smidt tøjet til fordel for Røde Kors’ kampagne Smid Tøjet.

10 paller med mere end 2.000 stykker ubrugt tøj og fodtøj - netto cirka 1,5 ton - blev afleveret af Orloff til Røde Kors, som et bidrag til Danmarks største tøjindsamling, der kulminerede med det store tv-show i Glassalen i Tivoli den 23. april 2016.

Ifølge Røde Kors giver salget af for eksempel otte stykker tøj i organisationens genbrugsbutikker økonomi til at man kan give midlertidig husly til en familie på flugt. Salget af 20 kilo tøj gør at Røde Kors kan sikre besøg og kontakt i to måneder til en person, der er ensom og isoleret i Danmark.

- I Orloff ser vi det som en fin mulighed gennem Smid Tøjet-kampagnen, at støtte et vigtigt formål. At vi smider firmatøjet og får ryddet op på vores lager, er blot en sidegevinst for os. Men det giver helt sikkert god mening, når man ser at eksempelvis tøj solgt og omsat til tusind kroner, kan medvirke til at 28 børn får mad i en måned, siger ansvarlig for koordineringen af Orloffs Smid Tøjet-deltagelse, Heidi Eggert Andersen.

FAKTA:

Smid Tøjet Danmark er et partnerskab mellem TV2, Coop og Røde Kors der gennem dette års kampagne ønsker at inspirere og understøtte det folkelige engagement i at hjælpe verdens udsatte.

Idéen bag kampagnen er at danskerne giver tøj i stedet for penge for at støtte nødhjælp og socialt arbejde

 

Kurv er opdateret Produkt fjernet fra kurven Produkt tilføjet til kurven Din saldo er for lav til at lægge denne vare i kurv Din saldo er for lille, men du har mulighed for selv at betale det overskydende Du har ikke nok på saldoen.